Nieuwsberichten

Meer cursussen auto te water

Automobilisten voorbereiden hoe ze moeten handelen als ze te water raken

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer

Verkeersorganisaties lanceren fietsverlichtingscampagne

VVN afdelingen controleren 75.000 fietsen

meer

Veilig thuiskomen

Veilig thuiskomen in de oogsttijd dat doen we met z'n allen.

Bekijk de flyer met tips voor het veilig omgaan met landbouwverkeer.

meer

Landbouwcampagne

Veilig thuiskomen in de oogsttijd, dat doen we met z'n allen.

meer

VVN Verkeersouders: geef je mening!

We horen graag wat je van onze ondersteuning vindt!

meer

Online VVN Opfriscursus breidt uit met vragen voor fietsers

VVN directeur Cohen roept fietsbranche op in actie te komen

meer

Het VVN Verkeersexamen komt er aan!

Een goede voorbereiding is het halve werk: oefenen dus!

meer

Word vrijwilliger bij de afdeling Veilig Verkeer Nederland Almere

Zonder vrijwilligers geen Veilig Verkeer Nederland. Het vrijwilligerswerk bij VVN is nuttig, veelzijdig en geeft voldoening.

Nuttig

Nederland lijkt heel verkeersveilig. Toch kent bijna iedereen wel iemand die bij een verkeersongeval betrokken is geweest. Elke dag komen twee mensen nooit meer thuis. Daar kunnen en willen we ons niet bij neerleggen. Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan, als vrijwilliger bij VVN.

Veelzijdig

Of je nu jong bent of wat ouder, graag de handen uit de mouwen steekt of liever het gesprek aangaat: er is gegarandeerd een activiteit die past bij uw talenten. Kom ons helpen bij het organiseren van het verkeersexamen in uw gemeente. Zet u in als gastvrouw bij bijvoorbeeld onze activiteiten voor senioren. Word campagneteamlid en vertegenwoordig VVN op festivals en evenementen. Werk als verkeersouder aan de verkeersveiligheid op de school van uw kind. Kijk voor een overzicht van de vrijwilligersvacatures bij VVN op de site van het VMCA.

Voldoening

U levert om te beginnen een enorme bijdrage aan de verkeersveiligheid. U kunt echt het verschil maken. Bovendien doet u ervaring op en kunt u nieuwe talenten bij uzelf ontdekken en ontwikkelen.  En dat het 'stiekem' ook nog eens erg leuk is om samen met anderen 'goed werk' te doen, is uiteraard mooi meegenomen.  

Vrijwilliger bij VVN

Vrijwilliger worden bij Veilig Verkeer Nederland betekent dat u uw vrije tijd invult met activiteiten die u leuk vindt. Omdat vrijwilligers een substantieel onderdeel van onze organisatie zijn, heeft VVN een vrijwilligersbeleid waarin o.a. is vastgelegd hoe VVN omgaat met scholing en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast is er voor al onze vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten, de VNG Vrijwilligerspolis.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden? Of wilt u weten of vrijwilligerswerk bij VVN iets voor u is? Neem dan (vrijblijvend) contact op met interim secretaris H. Dusseljee 06-22623025 of via e-mail: h.dusseljee@vvnalmere.nl van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren of  raadpleeg de vacaturebank van het VMCA.

Veel van onze vrijwilligers zijn actief op lokaal niveau in een afdeling of werkgroep. Op dit moment zijn er in het hele land ruim 270 afdelingen, die in hun gemeente diverse activiteiten organiseren. Een VVN-afdeling heeft een bestuur, dat voor de uitvoering van projecten wordt ondersteund door vele vrijwilligers.
Steeds vaker komt het voor dat vrijwilligers niet als afdeling maar als werkgroep actief zijn. Dan is het niet nodig om een bestuur te vormen en kunnen vrijwilligers hun energie helemaal richten op de activiteiten. Wel is er een coördinator die optreedt als VVN-contactpersoon. Deze coördinator werkt nauw samen met het regionale steunpunt en het provinciale bestuur.

Lokale vrijwilligers zijn dé VVN-gezichten in de buurt

  • Zij organiseren samen met de Schoor ieder jaar activiteiten zoals bijvoorbeeld het verkeersexamen voor kinderen in groep 7/8 of rijvaardigheidstrainingen voor oudere automobilisten.
  • Zij zijn de helpende handen bij bijvoorbeeld buurtacties of activiteiten rondom scholen.
  •  Ze bemannen controleposten bij het Praktisch Verkeersexamen of assisteren bij het controleren van de fietsverlichting van scholieren.

 

meer